Kempo Kampioenschappen (NK en WK)

Doelstelling

De KAN heeft als een van de belangrijkste taken het organiseren van de kampioenschappen, om kempo beoefenend Nederland zo een platform te bieden elkaar in een sportieve sfeer te ontmoeten. De winnaars kwalificeren zich voor het volgend wereldkampioenschap
Door uitwisseling houden we het kempo levend en bieden we het grotere publiek zicht op kempo.

Scheidsrechters

Op de NK's wordt alleen gewerkt met gediplomeerde scheidsrechters. De scheidsrechters die aanwezig zijn op de opfrisdag voorafgaande aan het NK zullen als eerste gevraagd worden om actief te zijn als scheidsrechter op dit NK. Voor allen geldt dat je aanwezig bent in je Kempo-Gi en actief deelneemt aan deze dag! Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen (het kan koud aanvoelen in de zaal door het stil zitten).

Scheidsrechtersopleiding

Cursus semi en full contact zijn meestal op een zondag en worden per email aan de scheidsrechters bekend gemaakt. Wie kunnen hierbij aanwezig zijn?

  • Hoofd Scheidsrechters (opfris cursus)-Assistent scheidsrechters (opfris cursus of opleiding tot hoofdscheidsrechters)
  • Aspirant scheidsrechters (kempoka vanaf bruine band die scheidsrechter willen worden)
  • Leraren
  • Coaches

Anmelden voor de cursus kan bij het secretariaat of door te reageren op de (e)mailing.

Kleding

Er is besloten om geen onderscheid meer te maken in kleding tussen assistent- en hoofdscheidsrechters. Alle scheidsrechters dragen een zwarte pantalon en een wit overhemd met lange mouwen. Getracht wordt alle scheidsrechters een bondsstropdas te geven.

Wedstrijdreglementen

De volgende wedstrijdreglementen zijn hier te downloaden:
- Kata (2014)
- Zelfverdediging (2014)
- Semi Contact (2015)
- Full Contact (2013)

NK Traditional Kempo

Vanaf 2011 is het NK Traditional Kempo altijd op de 1e zondag van februari. Het NK Traditional Kempo is uitgebreid met de onderdelen zelfverdediging, naast de onderdelen (wapen) kata en synchroon (wapen) kata.

Uitslagen: 24 januari 2016 te Lochem.
Houd voor aankomende NK's de kalender in de gaten!

NK Fighting Kempo

Vanaf 2011 is het NK Fighting Kempo op de 2e zondag van april. Vanaf 2013 wordt het mogelijk uitgebreid met het onderdeel full-contact naast het onderdeel semi-contact. Bij de indeling van de poules is vanaf 2011 geen onderscheid meer gemaakt naar graduatie (kleur band). Zo sluiten de NK's beter aan op de opzet van het EK en WK.

Uitslagen: NK Fighting 15-11-2015 Arnhem.
Houd voor aankomende NK's de kalender in de gaten!

WK Kempo

Van 20 april - 22 april 2016 namen 19 Nederlandse Kempoka met succes deel aan het wereldkampioenschap Kempo in Boekarest, Roemenie.
Onze kempoka wonnen diverse gouden (11), zilveren (9) en bronzen (25) medailles op verschillende onderdelen Traditional en Fighting. Nederland heeft de volgende prijzen behaald bij de landen competities: 1e plaats voor het onderdeel Traditional bij WorldCup onder 16 jaar. 1e plaats voor het onderdeel Traditional bij Worldchampionchip boven 16 jaar. 3e plaats overall nations bij WorldCup onder 16 jaar (totaal traditional en fighting). 3e plaats overall nations bij Worldchampionchip boven 16 jaar (totaal traditional en fighting)
Klik hier voor de uitslagen.Pagina bijgewerkt op: 26-02-2017 13:21:50