Kempo Kampioenschappen (NK en WK)

Doelstelling

De KAN heeft als een van de belangrijkste taken het organiseren van de kampioenschappen, om kempo beoefenend Nederland zo een platform te bieden elkaar in een sportieve sfeer te ontmoeten. De winnaars kwalificeren zich voor het volgend wereldkampioenschap
Door uitwisseling houden we het kempo levend en bieden we het grotere publiek zicht op kempo.
Klik hier voor het Wedstrijd Reglement Kata (traditional) 2011 en hier voor het Wedstrijdreglement 2011 Semi Contact (Fighting) van de KAN. Verder is er voor de organisatie een document opgesteld in de vorm van een Draaiboek. Inschrijving kan alleen via de Website plaats vinden (Klik hier).

NK Traditional Kempo

Vanaf 2011 wordt het NK Traditional Kempo altijd op de 1e zondag van februari gehouden en zal het NK Traditional Kempo worden uitgebreid met de onderdelen zelfverdediging, naast de huidige onderdelen kata, wapen kata en synchroon (wapen) kata.

Op 5 februari 2012 organiseerde de Kempo Associatie Nederland het Nederlands Kampioenschap Traditional Kempo (Kata). Klik hier voor de uitslagen.

Aan dit spektakel namen ruim 95 kempoka (10 meer dan in 2009) van tien scholen deel. We danken alle kempoka en scholen voor hun sportieve deelname en hulp bij het organiseren, zonder jullie was dit NK niet mogelijk.

Houd voor aankomende NK's de kalender in de gaten!

NK Fighting Kempo

Vanaf 2011 wordt het NK Fighting Kempo op de 2e zondag van april gehouden. Vanaf 2013 wordt het mogelijk uitgebreid met het onderdeel full-contact naast het onderdeel semi-contact. Bij de indeling van de poules is vanaf 2011 geen onderscheid meer gemaakt naar graduatie (kleur band). Zo sluiten de NK's vanaf 2011 beter aan op de opzet van het EK en WK.

Op zondag 15 april organiseerde de Kempo Associatie Nederland het Nederlands Kampioenschap Kempo Sparren (Fighting) in Lochem. Klik hier voor de uitslagen.

Aan dit spektakel namen ruim 150 kempoka van dertien scholen deel. Kempo beoefenend Nederland is dan ook goed vertegenwoordigd op dit NK! We danken alle kempoka en scholen voor hun sportieve deelname, zonder jullie was dit NK niet mogelijk.

Houd voor aankomende NK's de kalender in de gaten!

WK Kempo

26 t/m 31 oktober 2009 nam een selectie van 29 Nederlandse kempoka met succes deel aan het wereldkampioenschap kempo in Roemenie.
Onze kempoka wonnen diverse gouden, zilveren en bronzen medailles op verschillende onderdelen Traditional en Fighting. Nederland werd 3e bij "over all" winnaars en 1e bij "over all" Traditional. Klik hier voor de uitslagen. Dit jaar is het WK in Antalya Turkije van 23 april t/m 28 april 2012 en er zullen een 20 tal deelnemers van de KAN meedoen.Pagina bijgewerkt op: 25-04-2012 00:17:30